Modernā koku pārstrādes industrija

Meža izstrādē pārsvaru gūst tieši sortimentācija, kas ir tas, ka koka stumbru atbrīvo no zariem pašā mežā, savukārt pats stumbrs tike sadalīts pa sortimentiem, piemēram, bērza finierkluči A un B klases, taras kluči, malka un papīrmalka, pēc tam gatavais apaļkoks būs vests tālāk. Nenoliedzami, tieši tam momentam, kā būs izcirsti paši koki, apaļkoks atzarots un koka stumbrs, ir ļoti ievērojama nozīme, it sevišķi, ja mežs uztur lielus kokus. Nesvarīgi, vai pat apalkoks ir sagatavots no īpašnieka puses, vai viņš dosies konkrēti pie palīga, tieši sadalīšanu sortimentios tomēr jānoteic saimniekam, tādēļ tam jau ir jasaprot, kas jau pamatā ir pats apaļkoks vai tā finierkluči. Piedāvājuma klāstā izdevīga bērza iepirkšana un cenas!

Pats apaļkoks vai stumbra sortimentācija

Koku transports nogādā tieši uz mežizstrādes rūpnīcu kārtējo mašīnu, kurā atrodas liels apaļkoks, jau redzēta aina, piekritīsiet? Taču, kur tālāk tiek lietots apaļkoks vai tā sastāvdaļas, neviens no mums nevar aizdomāties. Koka stumbrs tiek sortimentēts, kur tad tas tiek sadalīts 5 daļās. Pati vērtīgākā sastāvdaļa atšķirīgiem kokiem jau ir finierklucis, taču bērza finierkluči ir uzskatīti par dārgākajiem. Tos pielieto kā celtniecībā, gan arī ražojot mēbeles, pielietojums būs bagātīgs pie tam mūsdienās nepieciešams. Taras kluči arī tiek pielietoti zāģmateriālu izgatavošanā, no kā tad vēlāk ražo mēbeles pēc pasūtījuma un citas lietas. Un malka vai papīrmalka ir sortiments, kuru izmanto siltuma iegūšanai, parasti gatavojot no tā granulas. Ir zināms, ka Latvija ir valsts, kas bagāta ar mežiem, un apaļkoks parasti tiek izmantots ne vien šeit pat, bet arī daudz novirzīts eksportam.

Svarīga apaļkoku realizācija, kurā vietā lai griežas pēc atbalsta

Tādēļ, ka Latvijā mežizstrādes joma jau ir viena no nozīmīgākajām nozarēm, tad jau ilgu gadu garumā ir radīti daudzi firmas, kas palīdz mežu un cirsmu īpašniekiem veikt cirtes savos mežos, un pēc tam apaļkoks tiek nogādāts tālākā ražošanā. Pastāv tādas firmas, kas palīdz apstrādājot mežu, vai tiek nodrošināti baļķvedēja pakalpojumi, pie tam ir firmas, ko darba joma ir arī tas, kad viņi iepērk kokus, un tad jau tos realizē savā labā. Pirms meklēt uzņēmumu, būs sākumā jāsaprot, ko grib klients pats. Pārdot savu mežu, vai, piemēram, nolīgt profesionāļi, kurš palīdzēs ar meža izciršanu saudzīgi, pie tam garantēs, ka tieši Jūsu apaļkoks būs laists ražošanā pie tam tiks saņemta atlīdzība par to. Tā opcija tad ir pilnībā Jūsu pārziņā, taču meklējot sev profesionāli, vajadzētu arī piemeklēt ilglaicīgus šī tirgus jomas spēlētājus, kas ir sevi parādījuši tirgū.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *