KAD SĀKT DOMĀT PAR KURINĀMĀ IEGĀDI?

Kādēļ pavasaris un vasaras sākums ir labākais laiks jauna kurināmā iegādei? Ja iegādājaties slapju malku, tad tai ir labi jāizžūst, lai būtu iespējams to izmantot kā kurināmo. Beidzoties apkure sezonai, ir vislabākais moments, kad novērst visus bojājumus, ja tādi radušies un sagatavoties apkures sezonai, kas sāksies rudenī. Nereti pārdevēji šajā laikā piedāvā dažādas akciju cenas, un kurināmo ir iespējams iegādāties par ļoti patīkamām cenām. Atlaides attiecināmas uz jebkāda veid akurināmo, arī granulām un briketēm. Kokskaidu briketes var izmantot kā lielisku kurināmo arī parastajās krāsnīs.

Uzzini vairāk – https://building.lv/raksts/apkures-granulas-un-briketes-par-zemakam-cenam-neka-gaze-56967622

KO KURINA AR BRIKETĒM UN KO AR GRANULĀM?
Apkures sistēmas veids kurināmā izvēlē spēlē lielu lomu. Krāsnī var izmantot kā briketes, tā malku, taču, granulas gan nebūs pareizais risinājums. Vienmēr nepieciešams pārbaudīt, kāda veida kurināmais apkures sistēmai der, lai nerastos nepatīkamas un dārgas problēmas. Daudz ko nosaka dzīvesveids – krāsnis ir jākurina regulāri, katru dienu, kādam vienmēr ir jābūt mājās, savukārt apkures katli ir jāuzpilda un tad uz laiku par to var aizmirst. Arī kurināmajam ir liela nozīme. Malkai ir jābūt sausai un briketēm vai granulām blīvi sapresētām. Ja brikete nokrītot saplīst, tad tā nav blīvi presēta un ir sliktas kvalitātes, kas savukārt nozīmē to, ka tā ātri izdegtu. Ja ir iespēja, izvēlaties kantainas briketes, jo apaļās izdeg ātrāk. Kurinot ar kokskaidu briketēm un granulām, mazāk aizsērējas dūmvads.

MŪSDIENĪGI APKURES SISTĒMAS RISINĀJUMI MĀJĀM.
Granulām būs nepieciešamas speciāls granulu katls, taču briketes var kurināt arī parastajā krāsnī vai kamīnā. Granulu un brikešu akciju cenas ir ļoti vilinošas. Malka tomēr prasa vairāk rūpes, tā pat kā krāsns kurināšana ar pagalēm. Piemēram, apkures katliem pietiek tikt uzpildītiem, aptuveni, reizi nedēļā, taču krāsns jākurina katru dienu, visas dienas garumā, ja ir stiprs sals. Kokskaidu kurināmais tiek pārdauts jau safasēts un sauss, taču malka ir jākrāmē šķūnītī un tai ir jāizžūst.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *