SMILTSĒRKŠĶU PRODUKTI VISAI ĢIMENEI

Smiltsērkšķis jau gadsimtiem ilgi ir uzskatāms par vērtīgu ogu ne tikai Latvijā, bet arī citur pasaulē. Skaistumkopšana, ēst gatavošana un medicīna ir izplatītākie smiltsērkšķa pielietojuma veidi.

Tās izmantoja jau senajās Ķīnas un citu austrumu zemju civilizācijas kā dziedniecisku elementu to laiku medicīnā. 21.gadsimtā var pavisam viegli aizmirst par to, ka mums apkārt ir atrodami dažādi vērtīgi augi, kuri, iespējams, pat aug netālu no mājām. Smiltsērkšķu popularizēšana pēdējos gados ir ļāvuši šai odziņai atgriezties no aizmirstības. Šīs ogas var lasīt paši, un var iegādāties to izstrādājumus tirgū vai veikalos, un tālāk tos izmantot pēc sirds patikas. Arī interneta sniegtās priekšrocības palīdz smiltsērkšķus pirkt un pārdot savā starpā.

OGU UN SMILTSĒRKŠĶA EĻĻAS LIETOŠANA ĒDIENU GATAVOŠANĀ.
Jau no seniem laikiem šīs ogas un to izstrādājumus izmanto gan medicīnā, gan uzturā un skaistumkopšanā. Smiltsērkšķa ogas var izmantot ne tikai dažādos desertos, bet arī pamatēdienu gatavošanā. Ogas ir skābas, tādēļ būs lieliskas desertos, piemēram kā pankūku pildījums, kaltēšanai vai pat tējām. Arī par modes lietu kļuvušajos smūtijos smiltsērkšķu izmantošana bagātinās uzņemto vitamīnu klāstu. Jebkura saimniece noteikti saņems komplimentus, ja galdā cels smiltsērkšķu pīrāgu. Kā lielu daļu citu skābeno ogu, tās var izantot arī pamatēdienu pagatavošanai. No skābajām ogām gatavotas mērces un čatniji piedos bagātīgu garšu jebkuram gaļas ēdienam. Smiltsērkšķu etiķis ir lielisks gaļas un zivju iemarinēšanai pirms gatavošanas. Šīs ogas noteikti uzlabos garšu un papildinās tās buķeti arī jebkurā veģetāriešu un vegānu maltītē. Ja runājam par smiltsērkšķu sagatavšanu ziemai, nedrīkst nepieminēt konservējumus, eļļas, ievārījumus un daudz ko citu, ar ko našķoties gada aukstākajos mēnešos.

OGU SULAS UN EĻĻAS VEIKALOS.
smiltsērkšķu sula un smiltsērkšķu eļļa ir populārākie, no smiltsērkšķiem gatavotie produkti. Šos produktus var izmantot ne tikai gatavojot, bet arī lai lutinātu savu ādu stiprinātu imunitāti. Sulas un eļļas ir salīdzinoši augstā koncentrācijas līmenī, tādēļ vienā lietošanas reizē nav vajadzīgs liels produkta daudzums. Ogas, eļļas, sulas un pat saldēti sulu kubiņi ir nopērkami dažādos tilpumos un pērkot vairumā, vienmēr ir pieejama zemāka cena par vienību. Cenas ir dažādas – puslitrs sulas maksā, aptuveni, 3,50 eiro, savukārt eļļa, aptuveni 7-8 eiro par 250 mililitriem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *